Maddeco wit porseleinen hoorn des overvloed met bronzen ornament – 29,5 x 17,4 x 52 cm

 599,00

Porseleinen Cornucopia / hoorn des overvloed met bronzen paard bronzen draken afgezet op bronzen voetstuk. Hoorn beschildert in bloemmotief. L 29,5 B 17,4 H 52

High Price Product Image
Cornucopia hoorn des overvloed Griekse mythe wit met bloemmotief. Bronzen paard en draken
Maddeco wit porseleinen hoorn des overvloed met bronzen ornament - 29,5 x 17,4 x 52 cm  599,00

Een prachtige witte hoorn des overvloed van Maddeco

Voeg een vleugje mythische elegantie toe aan je interieur met deze prachtige witte hoorn des overvloed, ook wel bekend als Cornucopia. Dit unieke stuk, gemaakt van fijn porselein en versierd met een delicaat bloemenmotief, rust op een bronzen voetstuk en is versierd met bronzen paarden en draken. Met afmetingen van 29,5 cm lang, 17,4 cm breed en 52 cm hoog is deze Cornucopia niet alleen een indrukwekkend decoratiestuk, maar ook een symbool van overvloed en welvaart.

De mythische oorsprong van de Cornucopia

De hoorn des overvloed, of Cornucopia, heeft zijn wortels in de oude Griekse mythologie. Volgens de legende was het oorspronkelijk de hoorn van de geit Amalthea, die de god Zeus voedde toen hij nog een baby was. Als teken van dankbaarheid schonk Zeus de hoorn magische krachten. Deze hoorn had de gave om onbeperkte overvloed te brengen, gevuld met voedsel, bloemen en andere rijkdommen. Zo werd de Cornucopia een krachtig symbool van welvaart, vervulling en zegeningen.

De Cornucopia werd later een belangrijk symbool in de Romeinse cultuur, waar het vaak werd afgebeeld in de handen van goden en godinnen zoals Fortuna en Ceres. Deze godheden stonden symbool voor geluk, vruchtbaarheid en overvloed. Door de eeuwen heen heeft de hoorn des overvloed zijn plaats behouden als een krachtig symbool van welvaart en overvloed, vaak gebruikt in kunst en decoratie om een gevoel van rijkdom en succes uit te drukken.

De kracht van porselein en brons

Porselein en brons zijn twee materialen die samen een perfecte combinatie vormen in deze Cornucopia. Het porselein, met zijn delicate witte afwerking en verfijnde bloemenmotief, straalt een tijdloze elegantie uit. Dit maakt de Cornucopia tot een verfijnd kunstwerk dat moeiteloos past in zowel klassieke als moderne interieurs.

Het bronzen paard en de draken voegen een krachtige, dynamische dimensie toe aan het ontwerp. Brons is een materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid en warme uitstraling. De bronzen elementen contrasteren prachtig met het fragiele porselein, waardoor een harmonieuze balans ontstaat tussen kwetsbaarheid en kracht. Het bronzen paard staat symbool voor snelheid en vrijheid, terwijl de draken macht en bescherming vertegenwoordigen.

Symboliek en vakmanschap verenigd

De keuze om porselein en brons te combineren in dit ontwerp is zowel een esthetische als een symbolische keuze. Porselein, met zijn delicate schoonheid, vertegenwoordigt verfijning en gratie. Het brons daarentegen, voegt kracht en duurzaamheid toe aan het ontwerp, wat deze Cornucopia tot een symbool maakt van zowel overvloed als duurzaamheid.

De draken en het paard, beide gemaakt van brons, versterken de mythische allure van dit stuk. Het vakmanschap waarmee deze elementen zijn vervaardigd, getuigt van het hoge niveau van artistieke vaardigheid dat Maddeco hanteert. Dit maakt de Cornucopia niet alleen tot een prachtig decoratiestuk, maar ook tot een eerbetoon aan de rijke mythologische geschiedenis die het vertegenwoordigt.

Waarom deze Maddeco hoorn des overvloed kopen?

  • Luxe ontwerp: Een witte porseleinen Cornucopia met een verfijnd bloemenmotief, gecombineerd met bronzen paarden en draken.
  • Hoogwaardige materialen: Gemaakt van premium porselein en duurzaam brons voor een langdurige schoonheid.
  • Imposante afmetingen: Met afmetingen van 29,5 x 17,4 x 52 cm is dit een indrukwekkend decoratiestuk.
  • Rijke symboliek: Geïnspireerd door de mythische geschiedenis van de Cornucopia, een symbool van overvloed en welvaart.
  • Handgemaakt vakmanschap: Fijne details in het porselein en robuuste bronzen elementen zorgen voor een harmonieuze balans.
  • Tijdloze elegantie: De combinatie van fragiel porselein en krachtig brons creëert een perfect uitgebalanceerd geheel.
  • Maddeco merk: Bekend om zijn artistieke en hoogwaardige ontwerpen die luxe en verfijning uitstralen.

Een kunstwerk dat indruk maakt

Deze Maddeco Cornucopia is meer dan alleen een decoratief object; het is een symbool van overvloed, kracht en elegantie. Of je nu een kunstliefhebber bent of op zoek bent naar een bijzonder stuk om je interieur mee te verrijken, deze Cornucopia biedt het allemaal. Voeg dit unieke kunstwerk toe aan je collectie en geniet van de rijke symboliek en de tijdloze schoonheid die het uitstraalt.

Cornucopia hoorn des overvloed Griekse mythe wit met bloemmotief. Bronzen paard en draken